Med mladimi so dermalna polnila vedno bolj priljubljena

Sodobna estetska medicina vse pogosteje uporablja različne postopke za pomlajevanje in zakrivanje nepravilnosti na obrazu. Eden od njih so tudi dermalna polnila, ki se jih injicira v določeno področje, kot so na primer ustnice, ličnice, nos ali brada. Kot polnilo pa se najpogosteje uporablja hialuronska kislina, ki je popolnoma neškodljiva.

Ker gre za zelo preprost postopek, je še posebej priljubljen med mladimi, ki se zanj odločajo vse pogosteje. Mnogi dermalna polnila enačijo z botoksom, a med njima obstajajo določene razlike. Največja je ta, da je botoks primernejši za zgornjo tretjino obraza.

Postopek injiciranja dermalnih polnil je hiter in enostaven

Največja prednost dermalnih polnil je v tem, da je njihovo injiciranje zelo preprosto. Celoten poseg v povprečju traja 30 do 60 minut, pri čemer se področja injiciranja najprej omrtvijo z antiseptično kremo ali lokalnim anestetikom. S posebno sterilno tehniko se dermalna polnila s pomočjo injekcije aplicirajo v dele obraza, kjer so potrebne korekcije.

Zato je postopek tudi popolnoma neboleč, po njem pa je potrebno poskrbeti le za hlajenje področja, kjer so bila dermalna polnila vbrizgana. S tem dosežete najboljše rezultate posega, ki se poznajo že v nekaj dneh po opravljenem posegu.

Učinki dermalnih polnil so minljivi

Če razmišljamo o slabih straneh dermalnih polnil, je največja ta, da njihovi učinki niso trajni. Tudi, če so vam učinki všeč, je potrebno ponovno priti na poseg v obdobju med 6 in 12 meseci. Obstojnost učinkov je v največji meri odvisna od vrste dermalnih polnil, ki se med seboj razlikujejo po indikacijah in gostoti.

Dejstvo je, da se dermalna polnila razgrajujejo postopno. Trajanje učinkov je v odvisno tudi od hitrosti razgradnje dermalnih polnil, od strukture kože, starosti, mesta vnosa in tehnike vbrizgavanja. Minljivost učinkov je lahko ena od boljših strani, saj se v primeru neželenih učinkov videz obraza sčasoma povrne.