Rada imam domače olivno olje za solato

Rada imam domače olivno olje za solato

Zelo rada kuham, predvsem zelenjavo z raznimi začimbami. Najraje uporabljam domače olivno olje, ki ga dam na solato. Odkar sem zamenjala olje, ne morem brez domačega olivnega olja, ker je hrana čisto drugačnega okusa. Zelo dober mi je pečen krompir, ki mi dodam malo čebule in paradižnika ter dodam domače olivno olje in pečem v pečici. Moja družina se ja takoj navadila na malo drugačen okus hrane, vendar sedaj izključno kupujemo domače olivno olje pri pridelovalcih olja. Kupal sem ga tudi že v trgovini, vendar ni bilo primerjave.

V petek pripravljam piknik, kjer bomo pekli ribe in zraven bo že narezek, ker nekateri ne marajo ribjih izdelkov. Posebej po pripravila česen in peteršilj, ki je namočen v domače olivno olje, kar pripravim že en dan prej. Zraven bom pripravila narezek s pršutom, sveži paradižnik, papriko in melono. Spekla bom domači kruh s polnozrnato moko. Zraven sem pripravila domače sokove. Mize sem okrasila z s svojim dizajnom ter uredila dalmatinsko glasbo. Ko so goste prišli, so bil navdušeni nad ambientom. Hrana je bila dobra, skoraj vsi so si na ribe dodali omako, kjer sem uporabila domače olivno olje, česen in petešilj. Narezka nisem posebej začinila ampak je bila original steklenica olivnega olja zraven na mizi in si je vsak vzel sam, kolikor mu je ustrezalo. Sama sem rada domače olivno olje namočila kar v kruh, tako mi je dobro. Po večerji smo si privoščili kozarec rdečega vina in smo tudi malo zaplesali.

Piknik je zelo uspel, bila sem zadovoljna, tako, da smo se dogovorili, da se bomo vsaj na dva meseca dobili. Službe nas precej obremenijo, vsak ima potem še svoje obveznosti in čas takoj mine. Se že veselim, da bom pripravila naslednji piknik, kjer bom pripravila drugačno hrano in solato. V vsakem primeru bom uporabila domače olivno olje, ki paše v skoraj vse jedi.