Ko sem skušala prvič izgovoriti besedo Invisalign, sem se zapletla

Ko sem skušala prvič izgovoriti besedo Invisalign, sem se zapletla

Vedno sem govorila nevidni zobni aparat, ker nisem vedela, da je Invisalign prava beseda za to. Sicer je tudi nevidni zobni aparat prava beseda, ampak je beseda, Invisalign precej krajša, čeprav jo je morda malce težje izgovoriti na začetku, dokler se ne navadiš. Meni se je kar nekajkrat jezik zelo zapletel, preden mi je le uspelo izreči pravilno to besedo.

Prvič sem jo izrekla pri prijateljici, ko mi je povedla, kako se temu pravzaprav reče. Seveda sem prve nekajkrat popolnoma pomešala črke in popolnoma narobe vse izgovorila. In seveda se mi je ves čas smejala. Menda je tudi ona imel kar precej težav, preden je pravilno izgovorila besedo Invisalign ampak ji je na koncu le uspelo. Sedaj vsekakor to bolj obvlada kakor jaz. Jaz sem bom zagotovo še nekaj časa zapletala s temi črkami, ki so popolnoma drugače razporejene kakor marsikje drugje.

Ko sem končno kolikor toliko znala izgovoriti besedo Invisalign pa sem za tisti dan to zaključila, v upanju, da bom naslednji dan čudežno to znala. Sicer sem bila pa bolj radovedna okoli tega ali ji Invisalign zobni aparat pravzaprav omege. Ko mi je pokazala zobe, sem takoj videla, da ji po nekaj mesecih že kar zelo pomaga. Pomnim se kakšne je imel prej zobe. Njena postavitev zob vseeno ni bila tako zelo nepravilna, ko si je Invisalign zobni aparat namestila, je bilo pa opazno. Sedaj pa se pa že vidi, da je le lega zob precej boljša kakor prej. Tako, da vsekakor lahko rečem, da nevidni zobni aparat zelo pomaga. Poleg tega ga bi pa tudi precej manj časa nosila kakor pa navadnega.

Sedaj vsekakor vem, kako je videti tudi to in kako deluje in v resnici mi je prav zanimivo, čeprav zobnega aparata ne bom vseeno nikoli potrebovala. Ampak če je Invisalign že prišel na trg in če je že toliko govora o tem, me je pa vseeno zanimalo, kako je v resnici s tem.